Video, video, v i d e o – den kører nat og dag.

Okay, det er noget af det jeg får rigtig mange spørgsmål omkring for tiden. Hvordan jeg laver mine videoer? Jeg brude seriøst lave et onlinekursus, som i alle kunne skrive jer op til eller hva? ;)


Jeg har prøvet at gennemgå det mest gængse - så hvis jeg har overset noget så må i række hånden op.

Hvad jeg filmer med:

Når jeg filmer til mine IGTV, så benytter jeg mig af min Iphone. Det er en Iphone 8 og fungere altså fint, selvom jeg har en drøm om at investerer i en ny telefon med et bedre kamera.

Når jeg filmer til virksomheder hvor jeg skal lave content til deres hjemmeside fx så bruger jeg mit spejlrefleks, Canon eos 6d mark ii.

Jeg er desværre ikke så heldig at eje et smart selfi-stativ til min telefon – men jeg ved at det findes. Jeg benytter mig derfor af mit kamerastativ, hvor jeg sætter en stram hår-elastik rundt om telefon og sætter det der hvor kameraet normalt påføres for at sidde fast. Hvis jeg laver film som er mere close-up af fx ansigtet, hvor der ikke skal være nogen hældningen, der benytter jeg Knuds sko, som på den måde holder telefonen lige – i dette tilfælde tænker jeg helt sikkert at en selfi-stang/stativ ville være klart mere praktisk. haha.
Varighed: IGTV skal jo som minimum vare 1 minut. Der er også lavet forskning på at vi maks kigger med i max 1 minut og så springer vi videre til noget nyt. Så overvej derfor om du har behov for at dele 5-10 minutter lange videoer. Det tager lang tid for dig at lave og der vil ikke være mange som overhovedet ser videoen til ende (medmindre at du bare rammer den spot on). Jeg plejer som regel at lave mine små film, så de vare mellem 1-2 minutter.


Hvilke overvejelser gør jeg mig:

Indhold: Når man laver film, så er det altid vigtig at overveje hvilket udtryk og følelse man ønsker at frembringe hos seeren. Hvad er formålet med ens film? Skal folk blive inspireret, blive klogere, er det med eller uden tale?

Baggrund: når jeg vælger baggrund, er jeg meget bevidst om at den ikke er helt hvid, da det får seeren til hurtigt at miste interessen for det der sker. Derudover skal baggrunden heller ikke være mega rodet, så personen der kigger med, ikke kan finde fokus. Men en god mellem ting. Et behageligt setup, der omkranser dig, eller det du ønsker at filme. fx med grønne planter eller lign.

Opsætning:

Jeg filmer altid i dagslys. Da jeg hurtigt synes, at det kunstige indendørs lys, bliver for gult og giver nogle kedelige skygger. Men vær' opmærksom på, at du ikke står i modlys, eller alt for direkte lys, da dette også kan give både en skyggende og gul effekt. Det er næsten bedst, når der er et let skydække på himlen, og dette gælder i øvrigt også når man tager billeder. ;)

Hvilken app bruger jeg:

Ja du hørte rigtigt. Til de film jeg ligger på min IGTV der benytter jeg altså en app. Appen hedder InShot og er meget intuitiv. Den er beregnet til, at man nemt kan redigere sine film til IGTV og IG generelt. Så snart du har lagt din film ind i appen, er den i det format der passer til IGTV-formatet.


(det er den øverst i højre hjørne)


Klipning: ja jeg klipper en del i mine film, fordi jeg ofte føler at det giver et bedre flow. Det er sjovere at kigge på og generelt en teknik jeg er vild med at lege med. fx når jeg hopper i nye outfits i mine små outfits film. På den måde skærer man også helt ind til benet, så filmen bliver så relevant som muligt og kun viser det ønskede formål – fx at vise forskellige styles frem. I appen er der også mulighed for at sætte tempoet op og ned, indsætte overgange som giver en sjov effekt til din video. Mulighederne er mange og det handler bare om, at bruge en masse tid og lege med de forskellige options.

Redigering: I appen er der også mulighed for at redigere. Her har jeg et fast filter som jeg bruger, så filmene i mit feed får nogenlunde samme udtryk. Ligesom når jeg arbejder med redigering af mine billeder. Det er for mig super vigtigt, at der er en rød tråd, både i film og fotos. Jeg skruer lidt på lys, kontrast og farvemætning – men generelt er redigeringen ikke voldsomt stor når jeg laver film.Musik: jeg har en genial aftale med min far som er musiker. Jeg låner hans musik, imod at give ham kredit på mine film. Hans musik er primært instrumental og passer derfor i de fleste tilfælde til de film jeg laver. Både stemningsfilm, stylings videoer og ved film hvor jeg taler og hvor musikken bruges som underlægningsmusik. Så kan man finde sig en fast aftale med en musiker er det jo genialt. Men ellers er der også musik tilgængelig via appen, og ellers skal man være opmærksom på, at man skal købe/spørge om lov, før man bruger andres musik da der er copyright på – ligesom med billeder.


Jeg håber at du blev lidt klogere? :)


xx


to bud, på to forskellige videotyper.Seneste blogindlæg

Se alle