godt at vide: skiferie med børn

.. i sidste uge (nærmere uge 10) var vi på skiferie i Stöten, som ligger i Sverige. I var en del der spurgte ind til stedet samt andet godt, så i får her et par fælles svar og et par ord med på vejen, om vores ret så magiske sne-ferie.

vi tog afsted med vores venner, der har tvillinger på 4 måneder. så vi besluttede ret hurtigt, da vi kiggede på hytter, at det skulle være en stor og rummelig en af slagsen, samt en hytte med opdeling (i dette tilfælde 2 etager) så vi kunne sikre en nogenlunde ro når ungerne skulle sove.


i første omgang kiggede vi på de gængse udlejningssider, der er i forbindelse med skisportstederne i Norge og Sverige. men da vi skulle med Oslo færgen og den er dobbelt så dyr om lørdagen, end om søndagen - så gik vi på jagt på airbnb. herigennem faldt vi over Nordklint 44, som var den hytte vi ente med at bestille, fra mandag-mandag.

stedet havde den fineste udsigt over pisten og bjergene i horisonten. der var altså ski-in ski-out, som var et must med alle de børn. det betød at alle voksne kunne få lov til at stå lidt på ski, fordi vi hurtigt kunne komme til og fra hytten og ud på bakken.


vi tog Oslo færgen søndag eftermiddag. dette var et bevidst valg, fordi at det for tvillingerne ikke er muligt at køre så langt. det var dog langt fra hyggeligt! haha. det var faktisk ren kaos. vi havde bestilt bord til 7 seas, som kører kæmpe buffet. maden er god, men shit det er lort med 5 børn i alderen 4 måneder - 5år. (grine smily). så vi sad måske maks 30 minutter og så var det ned i kahytten. man kunne ligesom bare se på de andre gæsters ansigter: hvornår fuck går de der...


så ja, vi lå i kahytten kl. 18! super. vi havde taget barnevognskassen med ned i kahytten så Viggo kunne ligge der og sove. vi andre havde en køje hver. vi havde pakket en mindre taske, med skiftetøj, bleer og tandbørster. lige de mest nødvendige ting til én overnatning. nårh, men den der nat gik ikke helt som håbet. Viggo vågnede kl. 00 og hylede frem til kl. 03! heldigvis sov de andre unger fra det. thank good.

Kl. 07.30 var det op igen, for at indhalere morgenmaden, igen ved 7 seas buffeten. & igen en hel del kaos. okay, så i kan måske nok fornemme, at vi ikke var helt begejstret for oplevelsen? ;)

Vi besluttede på bagrund af dette og corona virussen, at køre hjem fra Sverige. det er en 10 timer lang tur og det gik langt bedre end færgeturen. sindsygt nok.

Her kommer lige nogle helt konkrete spørgsmål og svar:


- Lejede i ski?

både ja og nej. vi voksne havde vores egne ski, støvler og stave. Mads har et par sæsoner i benene og jeg har en sæson fra Canada. så derfor har vi vores eget udstyr. til ungerne lejede vi ski, støvler og hjelme. eller til Fay og Knud. Fay fik stået 2-3 gange og Knud var ikke oplagt til det, så han fik bare lov til at lege i sneen. til næste år tænker vi at Fay skal på skiskole og evt Knud en dag eller to. det er simpelthen for hårdt og krævende hvis man skal lære dem det selv og det tager al tid og energi væk fra selv at få stået. derudover er det lidt et puslespil når der er tre små børn og ingen nanny. ;)


- Var i på langrand?

vi var ikke på langrand, men der var rigtig mange fine spor til at stå! man kunne også leje en pulk, hvor mindre børn kan sidde. jeg tænker at det er en hyggelig måde at være sammen på, men det kræver også hårdt arbejde. vi stod lidt på langrand i Canada og det kræver både god kondi, styrke og teknink.


- Hvordan kom i til Stöten?

som skrevet tog vi Oslo færgen og kørte de sidste 3,5 time derop. på vej hjem valgte vi at køre til Ystad og det fungerede umiddelbart bedre for vores børn, end færgen.


- Hvordan var det at rejse med små børn?

hmm ja, det er både fantastisk sjovt og helt vildt udfordrende. det er ikke afslapende og heller ikke udelukkende glade dage. men der er så mange skønne øjeblikke og de elsker virkelig at være ude og opleve ting. de bliver dog også hurtigt overgearet og det handler om at skabe en balance imellem oplevelser og rolige perioder - så de kan fordøje indtrykkende. vi elsker dog at vise dem verden og alt hvad den byder på.


håber det gav lidt inspiration. :)


xx

Sofie