"Danmark var ikke forandret. men det var vi." - titlen, på et ofte stillet spørgsmål.

.. hvorfor flyttede vi til bornholm? det er det mest stillede spørgsmål jeg har fået, efter vi flyttede til bornholm for snart 3 år siden. shit er der alligvel gået så lang tid? hvorfor flyttede vi til bornholm? ja hvorfor egentlig det?

for at starte et sted..

Mads og jeg har været sammen i 10 år her til april. vi gik på HF sammen og blev kærester efter lidt strabadser som der nu er når man er ung. ;) jeg var 19 år og han var 24. da vi afsluttede vores uddannelse tog han til Norge for at arbejde som smed og i december samme år, tog han 6 måneder til Canada, sammen med to venner for at lege skibums. det var en rejse der var planlagt før han og jeg blev kærester og jeg ville selvfølgelig ikke bremse ham i at tage afsted. - eneste krav var, at han tog med til Chile i to måneder, efter han kom hjem. jeg besøgte ham i 14 dage midt på deres tur og blev ubevidst forelsket i dette land og denne by, Fernie BC.

da han som sagt kom hjem igen, gik der blot en uge og så var vi på farten igen. denne gang for at opleve Chile sammen. dette udviklede sig også til en spontan tur til Columbia, da det planlagte skiløb i Andesbjergene ikke blev til noget, eftersom at sneen det år lod vente på sig. flere gange under denne rejse snakkede vi om hvad der skulle ske når vi kom hjem og jeg var ret sikker på, at jeg ville ud i verden, prøve at bo og arbejde i et andet samfund og land end Danmark. jeg var 20 år og så klar på livet. vi brainstormede over forskellige muligheder og lande, Grønland, Australien, Norge you name it var på tegnebrættet.

men til sidst slog det mig, at det selvfølgelig på underligeste vis skulle være Fernie. så da vi kom hjem fra vores rejse i Syd Amerika, begyndte vores ansøgningsproces til Canada. det lykkedes os at få vores holiday visa og allerede i december var vi afsted mod Fernie BC.

dette år er et skriv for sig og jeg vil derfor ikke gå i yderligere detaljer. men det er det bedste år i mit liv og jeg tænker dagligt på vores tid der. der hovedsageligt blev brugt på ski om vinteren, mountain biking og vandring om sommeren og generelt bare rigtig meget tid i den storslåede natur, som vi var omgivet af.


efter dette år kom vi hjem. Danmark var ikke forandret. men det var vi. vi startede med at bo hos min mor, i hendes tre-værelset lejlighed på Østerbro. heldigvis fik vi hurtigt mulighed for at overtage min venindeslejlighed på små 50 kvm i Nordvest. vi flyttede ind og prøvede ihærdigt at få en hverdag op at stå. de første mange måneder var ret deprimerende, da vi havde haft et stort ønske om at blive i Canada og vi havde generelt svært ved at indfinde os i den danske mentalitet igen.


kun et par måneder efter at være flyttet til Nordvest blev jeg gravid. det var ikke planlagt. men vi var lykkelige og glade og besluttede hurtigt at vi selvfølgelig skulle beholde vores kærlighedsbarn. tiden gik og vi byggede rede så godt vi kunne, på de få kvadratmeter der var os givet. men blot fire måneder inde i projekt baby, en barnevogn der skulle slæbes op og ned fra 5. sal og alt for meget babygear på alt for lidt plads - tog vi en drastisk beslutning og flyttede på landet.


Mads' forældre havde dengang en mindre bolig i deres baghave, fuldt funktionelt, som vi kunne bo i. 80 kvm føltes pludselig som et palads. haha. men haven gjorde livet 1000 gange nemmere med en baby og det var den helt rigtige beslutning den gang. og Fay har fået et stærkt forhold til hendes farmor og farfar, som vi den dag i dag er meget taknemmelige for. men, men, men det var jo ikke vores boligdrøm der lige frem var gået i opfyldelse og vi havde heller ingen intention om, at vi ville blive boende på Vestsjælland. så da der var gået 2 år var det tid til at revurdere situationen. jeg var endnu engang højgravid og igang med min uddannelse i Slagelse. men vi havde brug for ny vind under sejlende for at kunne holde hverdagen ud.


for at komme til sagen:

vores gode vennepar havde få år forinden købt et vandrehjem på bornholm og snakkede ofte om at hive os med til øen. vi havde i den tid besøgt dem et par gange og det gik imellemtiden op for os, at det var naturen fra Canada vi særligt savnede. så hvilken landsdel mindede mest om den herhjemme? det gjorde bornholm. så efter et besøg på øen i marts 2017, besluttede vi, at hvis det mod alle ods var muligt at leje et hus på nordlandet, så ville vi slå til. det skal nævnes at det ikke er en nem affære at fermskaffe et nogenlunde lejemål herovre, da de fleste kun lejer ud i sommerperioden (da dette rent økonomisk bedre kan betale sig for mange - desværre).


nårh, men heldet var med os og allerede dagen efter at vi havde proklameret dette til vores venner på bornholm, ringende de med en mulighed. den mulighed, som blev til det hus vi bor i, i dag. der var mange 100 mennesker der havde skrevet på huset, men vi var sgu de heldige vindere. og kun 3 måneder senere, nærmere d. 1 august 2017 var vi flyttet til Bornholm. med Fay på 2,5 år og Knud på blot 1 måned! mange spørg om vi har familie herovre, men nej - vi er helt alene på den front. de enste mennesker vi kendte var vores venner på vandrehjemmet.

fortsættelse følger; hvordan er det så at bo på bornholm?


tak fordi i læste med.


xx