børnenes garderobeguide - #overordnet

.. da jeg nævner forskellige brands i indlægget

markerer jeg det som reklame


hvordan sammensætter jeg ungernes garderober? det er noget af det i spørg mest ind til ovre på instagram + om jeg mon sælger ungernes aflagte sager?? jeg kan hurtigt svare på det sidste spørgsmål; da det ville blive alt for omfattende at sælge alt det aflagte tøj til 117 forskellige mennesker, pakke og sende - så har jeg en dejlig aftale med little reshop, som aftager det meste efterhånden, til en fornuftig pris - så det kan sælges videre til gode priser, og andre søde børn kan få glæde af det. det samme gælder faktisk også mit eget tøj og sko - så hvis du er interesseret i at købe brugt, så skal du hoppe forbi der.

så vil jeg lige bevæge mig videre til sammensætningen af ungernes tøj. her er der flere emner at tage fat på. og jeg tænker at lave lidt forskellige blogindlæg hvor jeg kommer ind på forskellige emner. jeg vil i denne omgang derfor gennemgå den overordnede tilgang jeg har til deres garderober + lidt fif og tricks til at pimpe et outfit op.

FARVER

helt overordnet så arbejder jeg rigtig meget i farver. og det er noget jeg gør i næsten alt hvad jeg laver. også når det gælder indretning af både ude og inde arealer. eller når jeg skal designe hjemmesider og grafisk materiale. så ja, farver har en stor betydning, også når det handler om ungernes garderobe. det er primært de earthy tones som fylder i største delen af klædeskabet. da dette er en nem farveskala at sammensætte på kryds og tværs - samtidigt med at det kan styles med både pangfarver og mønstre, hvis man har lyst til det. til drengene arbejder jeg hovedsageligt med farverne: brun, beige, brændte gule og røde farver, en smule grøn og en lille smule blå (dog sjældent). til Fay sniger der sig både lyserød, rød og lilla ind.

herunder ser i tre bud på outfits der hver især beskriver mine tanker omkring neutral, pang og mønstre - dog er alle tre outfits holdt afdæmpet, da jeg aldrig arbejder med at overdrive ungernes tøj. (det har de masserer af klæde-ud-tøj der gør for dem).

billede 1: bluse fra eadaie, smækbukser fra play up

billede 2: striktrøje fra the simple folk, bukser fra play up, hue fra facade atp.

buksedragt fra play up

strik (genbrug fra little reshop)

vest (genbrug fra little reshop)


PRINTS:

jeg er ikke stor tilhænger af tøj med store prints på, fx biler. som man ofte ser på det drenge-tøj man kan købe rundt omkring. jeg har det i hvert fald sådan, at så længe ungerne er ligeglade med det, så vælger jeg det tøj som jeg tænker er både pænest og mest praktisk. jeg elsker til gengæld striber og dette er meget gennemgående i alle børnenes garderober, samt min egen. og blomsterprints (som i kan se på vesten oven over) synes jeg er ret hyggeligt, særligt til Fay. jeg kan godt lide enkelte styles der stikker ud, ligesom Fays leopard leggings, der fx kan pifte en hør-kjole lidt op.


billede 1: hør-kjole fra little line, leopard leggings fra marmar

billede 2: strik fra shirley bredal, leggings fra the simple folk, jakke fra play up, hue fra facade atp.


strikken har et ind-strikket print, det er fint og neutralt i farverne, men giver lige det ekstra lille pift til et forholdsvist neutralt outfit. så her synes jeg at printet fungere rigtig godt.


STRUKTUR:

dernæst er jeg glad for at lege med selve strukturen i stofferne, som fx denim, rib, strik, mv. jeg synes det giver sit helt eget præg når man sammensætter fx rib leggings, med en lækker strik og en denim jakke. tre forskellige strukturer, så selvom farverne er afdæmpet, så taler strukturerne i tøjet deres eget sprog og derfor mener jeg ikke, at man behøver at gøre meget mere med vilde farver eller prints.

her ser i close up på et par forskellige tøj dele. der er noget rib, lidt vaffelstof, hør, muslin kvalitet, og et par smækbukser i en slags ribbet velour. (jeg er ikke stof ekspert, så slå mig ikke i hovedet hvis jeg giver en helt off forklaring.) ;) men jeg tror i har forstået hvad jeg mener?

og her til sidst ser i Viggos vinterjakke, i teddybear stof, som giver et lækkert vamset udtryk.

disse og mange andre strukturer giver altså et super skønt lille pift til tøjet, så det ikke kun er fx plain jersey styles man har.


BASIS STYLES DER GIVER ET PIFT:

så er jeg rigtig glad for at bruge leggings til både Fay self, og drengene. det er jo nok særligt drengenes stil der afviger lidt fra normalen, så det er primært ting fra deres garderobe jeg kommer til at fremhæve. Fay er jo pige med stort P og hun har efterhånden lidt mere at skulle have sagt og hun er virkelig endt ud med at blive en rigtige kjoletøs. når, men ja leggings kan altså også gå til drengene vil jeg mene og det er faktisk det jeg hovedsageligt bruger til dem.

strik fra kids of april

leggings fra facade atp.

halskæde fra grech & co


og så har vi strik!! strik, strik, strik. jeg kan ikke få nok af det og det er bare en lækker basis ting at have i garderoben. der findes jo en masse forskellige slags strik, men det jeg særligt er glad for ved strik er, at det er så super holdbart, kan bruges både til hverdag og til fest. og så er det noget der kan gå i arv i mange generationer, hvis man vel og mærke passer på det. vasker det med omhu og vedlægger lavendelposer, for at undgå møl. (tro mig jeg har prøvet at have besøg af de små bæster).

strik (opskrift fra spirestrik)

smækbukser fra play up

halstørklæde fra little forest


en anden ting der er fed at have, er forskellige små jakker, som hurtigt kan pimpe et outfit op og særligt hvis det er lidt køligt udenfor (som det jo tit er her i DK). og så er det både praktisk og smart. her ser i lidt forskellige bud på de jakker vi har. kan i fornemme hvor meget de gør for det enkelte look? jeg synes det er så sød en lille detalje, men stadig med mulighed for at se hvad der er inden under. det fungerer lidt ala en cardigan, bare varmere – genialt.

billede 1: jakke fra pierrot la lune, strik fra play up, halstørklæde fra huttelihut

billede 2: jakke fra play up, strik og hue fra the simple folk, bukser fra play up, halstørklæde fra huttelihut


endnu en ting er huer, halstørklæder og generelt accessoires, som også hurtigt kan få et neutralt/afdæmpet outfit til at shine. vi har et par huer som særligt går igen, det samme gør sig gældende for halstørklæder, halskæder mv. det giver alt sammen lige lidt ekstra lir, farver, struktur eller hvad den enkelte ting måtte bidrage med. så det er absolut værd at investerer i et par gode accessoires, som kan sættes sammen med de fleste outfits.

halskæder fra grech & co


OPFØLGNING:

så for lige at følge op: så er leggings, strik, jakker og accessoires absolut det der fylder mest i ungernes klædeskab og det er disse ting jeg primært bruger til at gøre deres små outfits lækre, bløde, behagelige og praktiske at have på. så de kan løbe, lege og tumle uden problemer, men hvor jeg samtidigt kan holde ud at kigge på deres kluns.


Note: selvom det self. ikke betyder en dyt på bunden hvad børnene har på, så er jeg jo her for at inspirerer og det håber jeg at i bliver.


bluse fra facade atp.

bukser fra play up

kasket fra new kids


næste gang tænker jeg at komme ind på ungernes forårs-/sommer garderober, med inspiration fra de nye kollektioner, som mine ynglings-børnebrands lige nu lancerer + et match med det vi i forvejen har i skabet. tak fordi du læste med. :)

xx